The Legend of Sleepy Hollow CommonLit Answers Key 2022 [FREE Access]

The Legend of Sleepy Hollow CommonLit Answers Key 2022 [FREE Access]


In this session, we will be bringing you the updated answers for The Legend of Sleepy Hollow topic.

 

The Legend of Sleepy Hollow CommonLit Answers Key

Almost all the questions have been answered below:

 

Q1. How is the description of setting in paragraph 7 important to the development of the passage’s central theme of America’s changing history?
Ans: The description of setting in paragraph 7 of “The Legend of Sleepy Hollow” is important to the theme of America’s changing history in that it depicts Sleepy Hollow as a “drowsy” place caught in the past while great “currents” of change go on around it.

Q2. PART A: In paragraph 8, the narrator uses the phrase “worthy wight” to describe Crane. What tone does this suggest?
Ans: facetious

Q3. PART B: What detail from the story best supports the answer to Part A?
Ans: The cartoon-ish quality of Crane’s appearance.

Q4. As used in paragraph 10, what does the word “smarting” mean?
Ans: hurting

Q5. PART A: How does Ichabod Crane’s “capacious” appetite make him an easy target for Brom Bones’ tricks?
Ans: He is eager to believe the stories he is fed.

Q6. PART B: Which paragraph offers the best evidence for the answer in PART A?
Ans: Paragraph 16

Q7. Which of the following best states what happens to Ichabod in the end?
Ans: He becomes the subject of legend.

Q8. “The Legend of Sleepy Hollow” is considered an example of American mythology. Which statement best summarizes how the passage’s central theme of gluttony allows for this creation of mythology?
Ans: Mythology cannot exist without eager consumers who are willing to believe.

Q9. How do Ichabod Crane’s and Brom Bones’ individual treatments of the legend of the Headless Horseman reveal their differing perspectives in the passage?
Ans: Crane’s perspective is that of an outsider intruding on traditional village life. In contrast, Brom Bones offers an insider’s perspective. What does the author’s choice to tell the story through the voice of such a familiar and chatty narrator contribute to the overall meaning of the text? The author’s choice to tell the story through the voice of such a familiar and chatty narrator contributes an extensive amount of knowledge about the overall meaning of the text. One reason for this is that the narrator is constantly giving information about Ichabod’s feelings and his surroundings

Q10. What does the author’s choice to tell the story through the voice of such a familiar and chatty narrator contribute to the overall meaning of the text?
Ans: It gives it a less formal tone and a comfortable, everyday feel. It also makes the text seem more realistic in a way, especially in people often speak in a familiar/chatty manner.

Discussion Questions with answer

Q1. The title of the story tells us that we are reading a “Legend.” How does the narrator establish Sleepy Hollow as a legendary place? What role does the theme of legend and gossip play in the passage?
Ans: It establishes Sleepy Hollow as a legendary place by attaching strange and eerie horror stories with it, such as the story of a Headless Horseman and the passed down stories of the mysterious effects of the place to people that visit it or get lost in it. The role that legend and gossip play in the passage is the same as how it is played for other legendary stories. Legends always start with the hearsay of the place and the overheard stories that are passed down to each other that is always about something mysterious and affects the neighborhood of that town. Gossip makes these legends seem more real because people would believe these are real passed down stories since rumors would always add something new to the story as it goes down the line of the mouths of people, a kind of thing that happens in folklore and tabloid magazines.

Q2. How does Ichabod’s love for Katrina Van Tassel emerge? Is he really in love with her? How does the object of his “love” motivate his actions?
Ans: Ichabod Crane has no feelings for Katrina. Ichabod wishes to marry her in order to inherit her property and fortune, as well as to have her cook for him. Ichabod’s passion for Katrina stems from his ambition to rise in society. Like the other men in town, Ichabod is more concerned with Katrina’s status as the daughter of a wealthy farmer than with the girl herself. She’s a prize that needs to be won

Q3. Consider this story as a classic example of American mythology. In the context of this story, what makes America unique? Cite evidence from this text, your own experience, and other literature, art, or history in your answer.
Ans: America Literary is rich with the different genres and something twist on their plot. American authors are creative and innovative people. What makes America Literary works unique because it embraces different genres.

Q4. Fear is an important theme in this passage. How does Brom use fear to manipulate Crane? How are the people of the town manipulated by fear of the legends? In other examples from life and literature, how has fear been used to manipulate people?
Ans: Brom uses fear to manipulate Crane’s fears. Brom tells Crane stories about a headless horseman because deep down, he knew that Crane was stronger, quicker and that Crane was a better match for Katrina. As his jealousy grew, he resorted to creating and sowing fear in the mind of Crane. The legend has also made the town people fearful as they believed that the headless horseman was a ghost of a Hessian trooper who has his head carried away by a cannonball in the Revolutionary War and every night they believed that he is still looking for his head. An example of how fear is used to manipulate people is when an insurance company manipulates a person into buying rental car insurance by stating that the buyer will surely encounter an accident when he rents a car.

 

Hope you got the correct The Legend of Sleepy Hollow CommonLit Answers Key which is shared above.

 

Please share with friends who might be looking for the same!


About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Leave a Comment